[...] UHT pewnie wiekszosc wie co to oznacza i samo mija sie z celem. Przeciez bialko podczas wysokiej temperatury ulega denatruracji wiec to co pijemy myslac ze wlasnie to jest mleko , nie dostarcza nam praktycznie zadnych wartosciowych skladnikow.. Najlepsze mleko bezposrednio od krowy ale skad wziasc jak miesza sie w miescie i jedynie na polkach [...]
Witam, Niedawno zaczołem ćwiczyć na siłownie i postanowiłem ułożyć sobie dietę ale jestem w tym całkiem zielony, prosze o poprawe tej diety endomorfik Wiek: 18 lat Wzrost: 176 cm waga: 108 kg Chce zwiększyć masę mięśniową (nie masę ciała!) zapotrzebowanie to 2650 kcal, 4 treningi w tygodniu jestem w trakcie cyklu na masę. chciałem mieć takie [...]
Witam, od ok 2 msc uprawiam ten piekny sport, ale jak wiadomo.. dieta to podstawa, takze postanowilem ją ułożyc, jest to moja pierwsza dieta wiec napewno beda w niej jakies bledy, takze prosilbym jesli ktos moglby mi ją skorygowac i naprowadzic na dobra drogę.. Troche o mnie: wiek; 16 waga; 67kg cel; masa wzrost 181cm staż; 2msc. Zapotrzebowanie [...]
Czesc Mam jeszcze jedno pytanie o diete czy nie popełniłem błędów :] Zapotrzebowanie około 2600 kalc (tak mi najlepiej wychodziło z posiłków ) Śniadanie:6.00 Musli z rodzynkami i orzechami 80g Mleko UHT 0,5% tłuszczu 250g Jaja gotowane x2 B:30 WW:56 T:30 Śniadanie II 10,00 Margaryna "Flora" Chleb żytni pełnoziarnisty 20g Orzechy [...]
Filety myjemy, i…. NIE ROZBIJAMY(chyba ze trafi się naprawde gruuuba sztuka) W filecie robimy głebokie nacięcie ( ale nie na tyle żeby go na wylot przeciac) W kieszonke wsadzamy zrolowany ser i szynke(można dodac inne skladniki np. pieczarki z tym ze tak najszybciej). Staramy się to dosyc mocno wcisnąć, żeby w trakcie smazenia caly ser nam nie [...]
[...] jeszcze starsza, czy jednak sam teog fakt ją dyskwalifikuje? Oczywiście, że nie. Proszę jeśli wiesz o nowych publikacjach z tego zakresu- które obalają twierdzenie, że mleko UHT nie jest szkodliwe a także pełnowartościowe- to podziel się nimi ze mną, bo zaprawdę chciałbym wiedzieć czy jest ono optymalne do spożycia. Jeśli jednak nie masz na [...]
[...] SGGW w Warszawie UHT to skrót od słów w języku angielskim "ultra high temperature" i oznacza po prostu wysoką temperaturę. Taki napis na kartoniku mówi o tym, że mleko zostało szybko podgrzane do temperatury powyżej 135 stopni C i jest sterylne, czyli pozbawione szkodliwych drobnoustrojów. Dzięki temu ma dłuższą przydatność do [...]